Baltijas Taekwon-do klubu asociācija turpina aktīvi piedalīties Taekwon-do (ITF) starptautiskajos turnīros. No 2005. gada 28.-31. jūlijam Dortmundā, Vācijā norisinājās 14. pasaules senioru Taekwon-do (ITF) čempionāts. Šoreiz Latvijas izlase piedalījās 4 sportistu – Karina Krasnaja, Oksana Cjucjura, Jānis Grāveris un Sergejs Saulīte, komandas pārstāvja – Armands Šaltenis, trenera – Roberts Šeņins un ārsta – Irina Jagovdika sastāvā. Leonīds Vasiļjevs ļoti ātri ērtā mikroautobusā atveda mūs uz sacensībām un atpakaļ.



Mūsu sportisti startēja cīņās 47 valsts konkurencē. Diemžēl nevienam nepaveicas iegūt godalgotu vietu, bet Sergejs un Jānis bija netālu no tā. Sergejs pārliecinoši uzvarēja pirmo cīņu par sportistu no Bosnijas un Hercegovinas, kurš bija par galvu augstāks. Nākamā cīņā ar taekvondistu no Kanādas (kur notiks nākamais 15.pasaules čempionāts) abi sportisti parādīja izcilu tehniku un bija grūti spriest par to, kuram ir uzvara. Bet tomēr tiesnesis roku pacēla kanādietim un viņš turpināja cīņu pusfinālā. Tātad Sergejam Saulīte palika 5.-8. vietā. Formālo vingrinājumu disciplīnā Sergejs arī uzvarēja pretinieku no Ukrainas, kurš neatnāca uz cīņu. Bet sacenšoties ar taekvondistu no Japānas pielaidās dažas kļūdas un zaudēja.

Jānis Grāveris pēc viņa pašas atzinības dotās sacensībās parādīja visaugstākos personīgus rezultātus. No 5 dažādiem sitieniem tikai viens nesasniedza vēlamo rezultātu, savācot punktus, lai iegūstu 5.vietu.

Karina Krasnaja un Oksana Cjucjura pasaules čempionātā piedalījās pirmo reizi. Un tāpēc viņas nespēja parādīt lielu konkurenci savām pretiniecēm, bet ieguva lielu personīgo pieredzi cīņā pret sevi starptautiskajos dojangos (cīņas paklājos).

Karina piedalījās formālo vingrinājumu disciplīnā un speciālajā tehnikā. Oksana divās citās Taekwon-do disciplīnās – spēka testā un cīņās. Gribētos atzīmēt, ka Oksana pavadīja vienu no labākajām savām cīņām pret sportisti no Zviedrijas.

Kopā ar mums, sportistiem, visu laiku bija treneris Roberts Šeņins, kurš gatavoja mūs katrai cīņai gan iesildīšanā, gan morāli un psiholoģiski. Neskatoties uz viņa lielu pieredzi starptautiskajos turnīros, piedalīšanās sacensībās kā treneris deva lielu pieredzi gan sacensību novērošanā, gan darbā ar sportistiem, kas ir ļoti nopietns un sarežģīts darbs.

Lielu un apjomīgu darbu veica BTKA prezidents Armands Šaltenis kā komandas pārstāvējis. Visas ziņas par čempionāta norisi bija atkarīgas tikai no viņa. Armands piedalījās visās turnīra laikā organizētās sapulces, konferencēs un kongresā, kur visas valsts saņēma svarīgu informāciju gan par čempionāta, gan par Starptautiskās federācijas darbību.

Liels paldies gribās pateikt visiem brauciena atbalstītājiem, jo īpaši „Budo Nord” firmai par sporta ekipējumu un kostīmiem, sporta klubam „Hvaran” un visiem vecākiem, kuri finansiāli atbalstīja mūsu Latvijas izlases komandu. Liels paldies!

Tās nav pēdējas sacensības, kur Latvijas parādīs savus spēkus un aizstāvēs Latvijas godu! Mēs esam pilni ar enerģiju un gribu uzvarēt!!!